ContentLock™_logo

A komponens segítségével az adatszűrési szabályok adhatóak meg, melyek tovább segítik az adatszivárgás megelőzését illetve felderítését. A szabályok létrehozását segíti a sok - már előre definiált – szűrőfeltétel a különféle típusú adatokra.Nem önálló termék! Opcionális kiegészítése a DeviceLock® alapmodulnak.

Mit jelent ez a gyakorlatban? A tartalomfüggő szabályok kiegészítik a DeviceLock által nyújtott eszköz jogosultsági szabályokat. A ContentLock – ha be van állítva – automatikusan ellenőrzi a a fájlt, melyet például egy külső adathordozóra másol a felhasználó. A tartalomfüggő szabályoknak köszönhetően lehet tiltani vagy engedélyezni bizonyos tartalom, fájlnevek, fájltípusok másolását külső adattároló eszközökre. A szabályok teljesülése esetén későbbi ellenőrzés céljából a teljes adattartalom másolatát (Shadow Copy) el lehet tárolni. A különféle jogosultságok felhasználó vagy csoport szinten is megadhatóak. A következő szempontok tetszőleges kombinációja adható meg egy-egy szűrőfeltétel beállításakor:

    • Fájl típusa szerinti ellenőrzés (Pl. jpeg-re átnevezett mp3-at mp3-ként tudja azonosítani.) A fájltípusok csoportba rendezhetőek, így például külön szabályok alkalmazhatóak a képekre. A képek csoport ekkor tartalmazza a DeviceLock által felismert összes képformátumot.
    • A fájlban előforduló kulcsszavak – például BIZALMAS,TITKOS, BELSŐ HASZNÁLATRA  – alapján történő szűrés.
    • Minta alapján történő szűrés. A rendszer tartalmaz sok előre definiált mintát (VISA kártyaszám, MAC cím, SWIFT számlaszám) de szabadon létre is hozhatóak egyedi minták PERL szabályos kifejezések használatával.
    • A dokumentum jellemzőit is használni lehet szűrőfeltételként. (fájl neve,mérete, vagy például a titkosítás alapján)
    • Végezetül komplex szűrőként, a fenti feltételek megadhatóak egymással logikai kapcsolatban álló komplex feltételként is.

A ContentLock használata előtt az alkalmazni kívánt szabályokat mindig pontosan meg kell fogalmazni és azt lefordítani konkrét szabályokra. Az ad-hoc, tervezés nélküli szabályalkotás olyan káoszt okozhat, mely a mindennapi munkát is képes jelentős mértékben nehezíteni. Erősen ajánlott olyan tapasztalt szakember alkalmazása aki magas szintű rendszerszemlélettel rendelkezik és jártas vállalati szintű szabályrendszerek létrehozásában. Ha nem rendelkezik ilyen szakemberrel, természetesen ebben is segíteni tudunk.

 

Go to top