NetworkLock™_logo

Segítségével gyakorlatilag az összes DeviceLock® funkció, szűrési lehetőség kiterjeszthető a hálózati forgalomra. A NetworkLock™ komponens képes tartalomszűrést végezni, a hálózati végpontokon, beleértve a port független protokollok/alkalmazások felderítését, ellenőrzését. Az üzenetek, szekciók rekonstruálhatóak. Az árnyékmásolatok készítése is megoldott. Nem önálló termék! Opcionális kiegészítése a DeviceLock® alapmodulnak.

NetworkLock™ egy alacsony szintű plusz biztonsági réteget képez a hálózaton, mely biztosítja - felhasználónként és protokollonként/alkalmazásokként megadható jogosultságokkal - a cégen kívülre kerülő adatok szűrését. A forgalom engedélyezhető, letiltható, vagy a tartalma szerint szűrhető vagy akár árnyékmásolat segítségével reprodukálható. A következő protokollok illetve web alkalmazások esetében alkalmazható jelenleg:

 • FTP (File Transfer Protocol) Gépek közötti sztenderd adatátviteli protokoll. Támogatja az aktív, passzív FTP módot, valamint az implicit és explicit FTPS adatátvitel ellenőrzését is.
 • HTTP (Hypertext Transfer Protocol) Alkalmazás szintű kliens/szerver protokoll mely a weben történő információcserét valósítja meg. HTTPS (SSL over HTTP) támogatott.
 • ICQ/ AOL Messenger AOL's Open System for Communication in Realtime (OSCAR) ICQ és az AOL Instant Messenger (AIM) által használt protokoll SSL és titkosítatlan verziója is támogatott.
 • IRC (Internet Relay Chat) Szabványos szöveg alapú, valósidejű kommunikációt megvalósító protokoll (Chat protokoll) SSL és titkosítatlan verziója is támogatott.
 • Jabber XML alapú nyílt azonnali üzenetküldő protokoll SSL és titkosítatlan verziója is támogatott.
 • Mail.ru azonnali üzenetküldő protokollja támogatott
 • SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) Az Interneten az email szolgáltatást bonyolító protokoll, melyet az egyes SMTP szerverek egymás között használnak az e-mailek továbbítására. Extended SMTP (ESMTP) valamint SSL és titkosítatlan kapcsolat is támogatott
 • Közösségi oldalakkal történő kommunikáció ellenőrzése is megoldott. A következő közösségi oldalakat támogatja:Facebook, Myspace, LinkedIn, LiveJournal, Odnoklassniki, Vkontakte, Twitter.
 • Telnet Internet szabvány protokoll a távoli terminál elérés megvalósításához.
 • Web Mail Ellenőrzése. A következő web mail szolgáltatók támogatottak: Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail, mail.ru, web.de, gmx.de SSL és titkosítatlan verziója is támogatott.
 • Windows Messenger Microsoft Notification Protocol (MSNP), mely a Windows Live Messenger és Windows Messenger szolgáltatásainak alapjául szolgáló protokoll.
 • Yahoo Messenger A Yahoo! Messenger szolgáltatás saját üzenetküldő protokollja.

A protokollok biztonsági házirendek a DeviceLock Management Console, Service Settings Editor, vagy a DeviceLock Group Policy Manager segítségével állíthatóak be. Külön adminisztrációs felület installálását nem igényli. A későbbi bevezetés semmiféle plusz teendőt nem ró az adminisztrátorokra. A DeviceLock® bevezetésével minden munkaállomásra rákerül a szoftver, mely a kulcsok érvényesítése után működő kész, így csak a megfelelő szabályok kidolgozása és érvényre juttatása marad.

 

Go to top