DeviceLock - Technikai összefoglaló _logo
A vállalat adatainak védelme, valamint a jogosulatlan adatok/programok le- és feltöltésének megakadályozása alapvető lépés, amikor egy cég hálózatát próbáljuk megvédeni. A hagyományos de nem teljes körű megoldást eddig a munkaállomások "lebutítása", a fizikai adattároló egységek lezárása és/vagy eltávolítása jelentette. A DeviceLock® ennél sokkal egyszerűbb, rugalmasabb és hatékony megoldást kínál. A szoftver szélsőségesen paraméterezhető, skálázható, segítségével a vállalati szabályok egyszerűen leképezhetőek és karbantarthatóak.
DeviceLock - Technikai összefoglaló _Main_Image

DeviceLock® Endpoint Data Leak Prevention Suite

A DeviceLock® rendszert a gyártó DeviceLock® Endpoint Data Leak Prevention Suite-nek nevezi és négy komponensből állhat:

  • DeviceLock®: A fő komponens, mely felhasználónként/csoportonként biztosítja a hozzáférés-szabályozást egyes eszköztípusokhoz/fizikai portokhoz. Tartalmazza a rendszer összes alapfunkcióját. Telepítése mindenképpen szükséges.
  • ContentLock™: Opcionális kiegészítő, mely az adatok tartalmi, formai szűrését valósítja meg. A szabályok megadhatóak az összes DeviceLock által kezelt eszköztípusra/portra, NetworkLock használata esetén az összes kezelt hálózati adatforgalomra.
  • NetworkLock™: A rendszer hálózati adatforgalom ellenőrzését biztosító rétege. Kiterjeszti a DeviceLock alaprendszer szabályozó/ellenőrző képességeit hálózati protokollokra/alkalmazásokra.
  • DeviceLock® Search Server (DLSS): Opcionális kiegészítő mely az előállt naplókban és árnyékmásolatokban full-text keresést tesz lehetővé az állományok indexelésével. Különálló komponens, külön gépre telepítendő.

A rendszer telepítésekor az első három komponens telepítése megtörténik. Használatba venni viszont csak a licenckulccsal rendelkező komponenst lehet. Emiatt viszont a szolgáltatások bármikor bővíthetőek külön implementációs projekt indítása nélkül.

A telepített rendszer elemei

  • DeviceLock Service: A rendszer alapfunkcióit megvalósító windows szolgáltatásként működő program. Az ellenőrzés alá vont munkaállomásokra telepítendő.
  • DeviceLock Enterprise Server: Opcionális komponens. Akkor telepítendő, ha központilag szeretnénk a naplókat és az árnyékmásolatokat tárolni. A naplók tárolására MS SQL Szervert használ. Több példányban is telepíthető a hálózati struktúrától, terheltségtől függően. A szerver funkciója a lokálisan tárolt adatok továbbítása a tároló szerver felé.
  • Adminisztrátori munkahely: Az adminisztrációra sokféle lehetőséget ad a gyártó a konfigurációtól, környezettől függően. Az adminisztráció a 7.2 verziótól böngészőn keresztül is végezhető, így nem kell külön alkalmazásokat telepíteni.
  • DeviceLock® Search Server (DLSS): Ha fontos a tárolt naplókban történő keresés gyorsasága és/vagy "full-text" keresésre van igény, akkor a megoldás a DLSS telepítése. Teljesen különálló gépre telepítendő, periodikusan indexeli a begyűjtött naplókat és ezekben lehet keresni. Az indexeket lokálisan tárolja, így az SQL szerver erőforrásait nem terheli.
Go to top