...mielőtt i5/OS biztonsági szoftvert vásárol... A következő kilenc kérdésre érdemes megnyugtató választ kapnia. A kérdésre kattintva a PowerTech biztonsági megoldásainak a kérdésre adott megfelelő válaszát olvashatja.

1. A biztonsági szoftver együttműködik nagy rendelkezésre-állást biztosító rendszerekkel? Rendelkezik a biztonsági rendszer átlátható és használható hibatűrő eljárással?

Csak a PowerTech Network Security ad olyan megoldást amely a magas rendelkezésre állás követelményét kielégíti. A PowerTech Network Security elsődleges szabályaival az éles i5/OS szerver nap-nap utáni feladatainak ellátásában nyújt segítséget. A tartalék szerveren kialakított PowerTech Network Security szabályai a napi működés tekintetében -általában- eltérőek. Azonban amikor az éles-szerver valamiért nem üzemképes a tartalék szervernek ugyan azt a szabályrendszert kell megvalósítania, hogy a felhasználók és rendszerek fennakadás nélkül tudjanak tovább dolgozni, a biztonsági előírások betartása mellett. Ezt a PowerTech Network Security rendszer a tartalék szerveren meglévő és karbantartott éles-szerver szabályaira történő automatikus.

2. Képes a biztonsági rendszer létrehozni és karbantartani a biztonsági szabályokat több i5/OS gép és/vagy több logikai partíció esetén egy központi helyről?

PowerTech Network Security és a Compliance Monitor képes egy helyről adminisztrálni a több partícióban illetve több gépen elhelyezkedő szabályokat. Ráadásul a riportkészítés és auditálás is történhet ugyanerről az egy helyről.

3. Az ODBC tranzakció igényes - banki, CRM vagy ERP -alkalmazások térdre kényszerítik a szervert a biztonsági alkalmazás bevezetése után?

PowerTech Network Security olyan IBM i biztonsági termék, amely nagy mennyiségű tranzakció végrehajtását teszi lehetővé. Egyedi felépítésének köszönhetően a tranzakció orientált alkalmazások tranzakcióinak ellenőrzése minimális időigénye biztosítja a gyors válaszidőket. A PowerTech Network Security rekord szinten képes elkülöníteni a tranzakciókat, megelőzve a több szempont szerinti ellenőrzést.

4. Az alkalmazás a betörési kísérlet jelzésénél többet tud nyújtani? Biztosítja a behatolást megkísérlő IP címét és azonosítóját a tűzfalon kívülről történő esetben is?

A PowerTech Network Security  olyan alkalmazás amely IP cím illetve címtartomány alapján is képes biztonsági beállításokat kezelni. A PowerTech Network Security nem csak egy extra IP szintű biztonsági réteget alkot, de szabályozza a hozzáféréseket is az IP címek alapján. Így megvalósítható az, hogy egy partner cég felhasználóit átengedjünk a tűzfalon s hozzáférjenek az IBM i5/OS szerverhez -az általunk biztosított hozzáférési jogok szerint -anélkül, hogy minden alkalommal új felhasználót és új szabályokat kellene létrehozni

5. Szükséges-e – átmenetileg - leállítani a biztonsági rendszert, majd újraindítani olyankor, amikor új szabályokat kell beállítani?

Tudjuk milyen fontos, hogy éles üzem alatt is meg lehessen változtatni a biztonsági beállításokat, szabályokat. A PowerTech Network Security-t úgy tervezték, hogy könnyen és gyorsan lehessen a szabályokat beállítani módosítani működés közben. PowerTech Network Security-t nem kell leállítani és újraindítani ahhoz, hogy az új beállítások érvényre kerüljenek.

6. Ha az összes felhasználó egy egyszerű csoport tagja, van-e lehetőség arra, hogy meghatározott állományokon query riportokat indítsanak anélkül, hogy az alkalmazás más részeihez hozzáférjenek?

A PowerTech Authority Broker még rugalmasabbá, finoman konfigurálhatóvá és gyors reagálásúvá teszi a i5/OS-t a dinamikusan változó üzleti igényeknek megfelelően. A PowerTech Authority Broker a rendszer adminisztrátor kezébe adja a lehetőséget, hogy egy felhasználó vagy egy felhasználói csoport több illetve kevesebb jogosultsággal rendelkezzen egy meghatározott tranzakció idejére. Lehetséges ideiglenesen több jogosultságot biztosítani egy meghatározott felhasználónak és nyomon követni minden lépését.

7. Megköveteli-e a megoldás szállítója a saját rendszerén keresztüli használatot vagy integrálható a vállalati szintű biztonsági alkalmazáshoz?

A PowerTech Network Security tervezésekor már figyelembe lett véve a legelterjedtebb Unix és NT alapú "Network Management" termékekkel történő együttműködés. A PowerTech Network Security termék mint egy érzékelő működik az IBM i5/OS gépeken és a biztonsági eseményekről küld adatokat a központi biztonsági konzolnak. Ennek eredményeképpen egy központi helyen tekinthetik át a biztonsági eseményeket az egész hálózatra vonatkozólag a IBM i szervereket is bele értve. ( ISS Siteprotector Interact vagy syslog formátum)

8. Az IBM i biztonsági-megoldás szállítója valóban érdemben foglalkozik az IBM i biztonsági kérdésekkel?

A PowerTech Network Security biztonsági megoldások terén első számú szolgáltatója az IBM i5/OS rendszereknek. Számos biztonsági szolgáltató UNIX és NT piacok telítődése után fordult csak az i5/OS felé. a PowerTech Network Security IBM i5/OS biztonsági szakemberek alapították és kizárólag az IBM i Biztonsági (vulnerability assessment), behatolás detektálással (intrusion monitoring) , behatolás védelemmel (intrusion protection), elérés kontroll (access control) és kérdésekkel foglalkoznak

9. Szükséges, hogy SOX (Sarbanes-Oxley), PCI DDS, COBIT vagy  ISO17799 elvárásoknak is megfeleljen?

A PowerTech által gyártott biztonsági és audit rendszerek fejlesztése közben magas prioritású szempont, hogy a nemzetközileg elfogadott és megkövetelt biztonsági szabványoknak megfeleljen, vagy a megfelelő biztonsági szint a felhasználó számára segítségével elérhető legyen. 

End FAQ

Go to top